Școala de Toamnă: ziua a II-a

Mai jos aveți atașate câteva poze din timpul activităților academice care au avut loc în cea de a doua zi în cadrul școlii de toamnă din această ediție.


Program ziua a II-a:

21 SEPTEMBRIE

Politicile rurale în Europa Centrală și de Est după al Doilea Război Mondial

 Moderator: dr. Mihai Maci, Universitatea din Oradea

9.00-10.00: Colectivizarea în Europa de Est – dr. Constantin Iordachi (Central European University Budapest-Wien, Department of History)

10.00-11.00: Organizarea teritorială a lumii rurale în Europa de Est – dr. Benedek József (Geography Faculty, BBU, Miskolc University, Hungarian Academy of Sciences)

11.00-12.00: Străpungerea comunistă asupra lumii rurale românești – drDorin Dobrincu (Institutul de Istorie A.D. Xenopol, Filiala Academiei Române, Iași)

16.00-17.00: Productivitatea agricola in lumea postbelica: Romania vs Polonia, SUA, Franta, Spania – dr. Matei Gheboianu (Facultatea de Istorie, Universitatea din București)

17.00-18.00: Incursiune în descifrarea artefactelor ca instrumente, simboluri și repere culturale. Provocările mediului online – dr. Daniela Popescu (Facultatea de Istorie, Universitatea din București; președinte, Asociația Culturala Istoria din Casa in Casa), dr. Corneliu Pintilescu (Institutul de Istorie George Barițiu, Academia Română, Cluj-Napoca)

18.00:Lumea rurală, în viziunea regizorului Iosif Demian. Anii 1980 – dr. Ion Indolean (Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai)


De asemenea, vă așteptăm și în următoarele zile. Puteți verifica programul aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *